Wednesday, November 24, 2010

50.facebook

dikatakan facebook menuju ke arah alam realiti.. di mana mereka senang berhubung antara satu sama lain..mereka boleh hantar foto ke sana sini,boleh chatting secara online,reunion dan bermacam lagi...namun begitu ramai juga memilih blog dari facebook...mungkin blog boleh ditulis secara peribadi dan juga boleh buat duit dari nuffnang..setiap orang mempunyai cara berfikir yang berbeza-beza...


16 comments:

alfa juliet said...

blog lebih personal kan

mohammad said...

alfa...blog lebih kepada alam maya...

nUmara... said...

now i'm more to blog compare to FB...
blog s more private compare to FB... plus there are peoples that not rili know.. plus colleagues and bosses are in there too... keh3...
*harus lebih AWAS!
now status s more to general topics or quotes...
hahah!

mohammad said...

numara...fb kurang bebas skit kan..

nUmara... said...

btol3!!! :p
xbebas nk bercerita mcm kat blog..
lg satu, kdg2 rase cam poyo je tulis status entah hape2... huhuhu...
sbb biler kite bace status org da rase mcm euuwww, jd kite jgn la buat... :p

mohammad said...

numara...bagi saya facebook dan blog ni ada kelebihan dan kekurangan masing masing serta ianya bergantung juda pada individu itu sendiri...biasanya orang kat facebook lebih bersikap terbuka..bersedia untuk dikritik dan mengkritik...kat blog boleh moderate kan...

Nurul a.k.a Riko said...

ahkak prefer kat Blog lagik may be ahkak suka writing panjang2.

Mcm kat FB...jarang2 masuk..kalo masuk pun nk tgk gambo2 yg kawan2 upload or tagged kat ahkak.

mohammad said...

nurul...kat blog boleh tulis apa yang kita suka samada panjang atau pendek..macam dunia khayalan kita sendiri..

Izzat Yusof said...

aku suka dua2..blog dan FB..blog lebih personal..FB lebih sosial..Kat blog aku suka letak semua hasil tangan aku dan ape-ape yang best untuk di kongsi. FB lak memang tempat berhubung ngan member. Ye la masing-masing duduk jauh..FB la mendekatkan..he

mohammad said...

izzat...kalau diberi pilihan antara dua...mana nak pilih fb atau blog..

Asfandi said...

Setuju dengan Izzat. FB kita boleh gunakan untuk berhubung dengan member. Blog pula lebih kepada nukilan sendiri, dan kita bebas untuk melakukan apa-apa pada blog kita.

mohammad said...

asfandi...ada orang kata facebook ni boleh pisahkan suami dan isteri...betul ke..

Ain Atika Zailani said...

nak dua dua..hihihi=0

mohammad said...

ain..selain facebook dan blog...awak ada apa lagi...

Asfandi said...

Mohammad, bukan facebook yang menjadi penyebab perpisahan suami isteri. Tapi perangai isteri atau suami tersebut yang tak elok. Ada lelaki yang dah kahwin letak kat status single...
Yang perempuan pula, bila adal elaki puji, cute la, cantik la mula la nak layan. Lepas tu, mulalah nak berjumpa. Lepas tu macam-macam lagi la... Di pendekkan cerita, bukan angkara Facebook, tapi manusia tu sendiri.

mohammad said...

asfandi...maksud saya jika dibandingkan facebook dan blog...yang mana satukah yang mempunyai resiko tinggi