Tuesday, December 28, 2010

52.nuffnang

ramai blogger sekarang letakkan iklan nuffnang dalam blog mereka..sambil blogging boleh buat duit..ada yang dapat banyak duit dan ada yang sedikit..bergantung pada kerajinan dan strategi masing-masing..kalau hendak pasang iklan tu senang sahaja..10 minit pun boleh siap...kalau orang klik iklan tu , kita dapat duit...sampai rm50,kita boleh dapat cek...seronok kan..

24 comments:

sabirinnoor said...

nampaknye gitu lah...dah mcm trend...nak kene ade kat setiap blog..
mcm kwn punye asal cukup syarat jek hehehe

alfa juliet said...

sy pun cukup syarat je

mohammad said...

sabirinnoor..saya dengar citer ada blogger dapat rm5000 sebulan...

mohammad said...

alfa juliet..mana lah tahu nanti boleh jadi kaya raya dengan nuffnang

sabirinnoor said...

memang ada yang dapat lumayan...buat mase nih kwn ade le 2 inggit hehehe...
kire depend pade traffic jugak klu stkt blog kwn nih..skt je klu yang beribu follower a...ade peluang

mohammad said...

sabirinnoor...orang yang pandai bersosial dalam blog...ada peluang yang cerah

yatie Awang said...

nak dapat rm50 pun susah rasanya ooo...kalau dapat rm5000 sbln kuat benar bekerja tu

mohammad said...

yatie awang...masing-masing ada rezeki

Faisal Admar said...

Ya, senang saja untuk dapatkan duit dari iklan Nuffnang.

Saya dah dapat :-)

mohammad said...

faisal..kalau boleh setiap bulan dapat ya...

eiela said...

saya pun letak iklan Nuffnang jugak. sambil berblog, sambil jana duit sampingan. tapi yang penting happy blogging.. dpt duit tuh, satu advantage jugak kan.

mohammad said...

eiela...selain nuffnang,banyak lagi iklan yang boleh menjana pendapatan..

Jiejah said...

tak seronok sbb x berjaya letak nuffnang kt blog sy..uwaa...btw blog kamu semakin canggih..ajar kan vulehhh ngeeee

Hanim Mahali said...

sambil menyelam minum air... dari blogging untuk suka suka boleh jadi kerjaya... memang berguna nuffnag ni...

mohammad said...

jiejah..mana menghilangkan diri...

mohammad said...

hanim...kalau menyelam sambil minum air tu rasanya nanti lemas...

sabirinnoor said...

sape2 boleh bg tips untuk menjana hasil pada iklan blog?

mohammad said...

sabirinnoor..cuba jadi member mana-mana e-book...kalau orang join, kita boleh dapat komisyen..

sabirinnoor said...

e-book? hmmm...thanks.

mohammad said...

sabirinno0r...selain itu affiliate dan pay per click ok juga..

sabirinnoor said...

mcm mana nak apply tu? kwn ni baru saja bidang nih...

mohammad said...

sabirinoor...http://www.dapatwang.com kat situ bermacam-macam iklan ada..apply je yang mana suka...

Nafisa81 said...

tak kisah sgt...org ada nuffnang saya pun ade gak...

mohammad said...

nafisa...cumanya banyak dan skit je kita dapatkan..