Tuesday, August 11, 2009

25.label

biasanya blog yang lama mereka letakkan label...yang belum letakkan label tu cuba lah letakkannya...senang je...ada setengah template sudah di sediakan label...template yang belum di letakkan label tu kena masukkan gadget label...pergi ke customize..klik gadget,lepas tu klik label...setiap kali post...taip je label nak isi...kalau diari..taip je dairi lepas tu publish....dengan ada nya label mudah lah visitor dan owner blog boleh refer....kalau nak tenguk entry resepi..klik je kat label resepi dll...owner blog boleh lah merancang dan seimbangkan bermacam isi entry dan tambahkan mana yang kurang...label juga dapat mengurangkan blog kita menjadi rojak dan tak perlulah kita membuka banyak blog..cukup dengan label tu...

12 comments:

aien~s corner said...

label penting gak.. tp aien xpsg pn.. mls.. n wt myemak je..q

matabulat (lat) said...

di sbbkn berblog ni hanya suke2 mengisi waktu lapang.ckup la stakat yg ade jer...
mne tau 1 day baru trpikir nk isi labels leh rujuk blog ijad...huhu

ijad said...

aien...tapi kebanyakan blogger memasang label...

ijad said...

lat...kalau nak pasang label tu pasang lah sekarang ..kalau tidak nanti banyak kerja pula nak edit yang lepas lepas tu...tak salah mencuba ya...

lumut said...

wah!!!hebat~~hehe

ijad said...

lumut...apa yang hebat tu...

Jiejah said...

nt ada masa ajar kan sayerrrrr...

ijad said...

jiejah..kat atas tu dah ada di tunjukkan cara letakkan label..

Shabania said...

malasla nak buat label2 ni.. he he he he

ijad said...

shabania...nanti susah lah dapat award bagi kategori label

pengulasbuku said...

salam...

kepada warga blogger..jangan segan meletakkan label sbb label tu memudahkan enjin carian crawl blog anda...ini juga salah satu daripada teknik SEO...

ijad said...

pengulas buku..label tu penting kan...