Monday, June 15, 2009

2.menarik

bagaimana untuk menjadikan blog menarik..siapa boleh bagi idea..silakan..

22 comments:

arman said...

ijad try add more widgets..decorator..cub etgok kat blog arman..tu pun bru je letak mse weekend lepas.. at least try put a song..seronok dgr lagu smbil bce..kan..

selain tu, ijad post la citer2 yg menarik..mybe anythings yg relate to khidupan ijad..

percayalah, setiap insan pasti ada kisah yg menarik untuk d kongsi bersama.. kan..? :)

happy bloGGing... keep in touch..

nza said...

setuju dengan pendapat arman...

ijad said...

arman..kalau kita letakkan widget terlalu banyak..ianya akan memberatkan blog kita..tak gitu...

ijad said...

nza...selamat datang..pendapat lain tak ada ke..

FiFi_whitEpiGeOn said...

blog bkn utk diangkt nk tau berat k x..kalu blog best ceria ngan widget people x kn jemu nk search even kne tggu nk dwnld pge lame pn...hee:D

ijad said...

fifi...adakah blog yang menarik tu mesti ada widget..

FiFi_whitEpiGeOn said...

x smstinye..even content in post pn leh wat jd mnrk..tp kalu da x dek pape dlm blog..ksg j..so what is the usage kn2..

ijad said...

fifi...antara post dan widget...mana satukah yang lebih beri kesan..

Tyra Omar said...

isi yang menarek..tp depend pd pemilik blog la..die na jadikan blog die sebagai ape..so?..ikut suke andalah..haha..btw..thanks visiting my blog..:)

FiFi_whitEpiGeOn said...

post of cos..view my friend blog..http://manis-sweet.blogspot.com.x byk wdget pn..tp post die berapi2..best la nk bc g2:)

ijad said...

tyra..walaupun blog itu milik peribadi..tapi tidaklah pemilik blog itu terfikir tentang prestasi samada menarik atau pun tidak menarik..

ijad said...

fifi...ada setengah blogger tu tak pandai berkata kata..dan ada setengah visitor tak minat membaca..jadi..blogger tersebut boleh lah letakkan widget yang bermacam spt..lagu,filem,photo,game dan sebagainya..dan ini sudah tentu memenuhi cita rasa blogger itu sendiri dan juga visitor yang tak minat membaca turut terhibur..menikmati widget widget pilihan mereka.. tak gitu..

lagenda said...

betoi la tu ijai oiii

Lehin said...

senang je, just be yourself. Somebody out there ade yang sekepala dgn kita

arman said...

setuju dgn sume..

hiaslah blog mengikut citarasa masing2..

ade blog ni, lapang sikit otak yg banyak bende nak dikisahkan ni..nak pinjam tinge orang, org x nak..so blog la jawabnye..

letak widget yg ijad bekenan je..but i suggest ijad start dgn lagu..

ske lagu ape..? ha..letak je..

kitorang janji akan layaaannn.. hmm..

ijad said...

lagenda...betul ke... atau malas nak komen...

ijad said...

lehin...betul tu...sebab sukar untuk kita penuhi citarasa orang ramai...

ijad said...

arman... kalau letak lagu... nanti ustaz ke..ustazah ke..pak imam ke.. tak berminat berkunjung ke sini lagi...

BICARA HATI : LUAHAN RASA said...

cuba tgk kat http://panduanpemblog.blogspot.com

ijad said...

bicara hati.. semoga blog tersebut dapat beri manafaat kepada semua...

:-) said...

semua penting..widget and posting..kedua2nya memainkan peranan yang penting..and kedua2nya hendaklah seimbang..utamakan yang lebih utama..:-)

ijad said...

:-}...pemilihan template juga penting...