Sunday, June 28, 2009

8.rugi

andaikata blogspot rugi atau kesilapan teknikal berlaku...menyebabkan blog-blog kena tutup..agaknya kemanakah kita nak pergi..mungkin ke myspace,friendster,facebook atau lain-lain atau pun kita bersara dari dunia blogging..mungkin ada sesuatu untuk anda nak tambah...silakan...

14 comments:

fina said...

kita wat blog baru la..hua2~
new company..
=P

ijad said...

fina...memang awak berminat betul berblog ya...

Org Ganu said...

kalo kena tutup dok senyap jelah..hehe
sy masih baru dalam dunia blogger, sblm ni,x tahu pun ada bendalah ni. Akhir tahun lepas bru nk cuba2 men blog walopun blurr2 lagi..rupanya2 best gle blogging ni.kalo kena tutup..huaaa sdeynyer..

Shabania said...

Dulu saya blogging di Yahoo 360 tapi blog itu akan ditutup pada July 2009 ni. Uwaaaaa..

Itu sebab lah saya beralih ke blogspot.

ijad said...

org ganu...memang sedih kan...tapi boleh cuba blog company lain spt kata fina di atas...blogspot ni rasanya kepunyaan google

ijad said...

shabania...tentu sedih kan...kat blogspot ni ramai skit orang kan...tentu dah dapat member dan kenalan baru kan...

Shabania said...

saya baru je join blogspot ni. ade 2 orang je kenalan baru. awak adalah salah seorang daripada mereka. terima kasih kerana sudi memberi komentar di blog saya sebelum ini.

ijad said...

shabania...kalau kita pandai berkawan...nanti dapat lah ramai kawan..

Na Shari said...

Kalau blogspot gulung tikar...Meh buat website baru...bloggold.goldblog.com.... :0

ijad said...

na shari....goldblog.com tu ada... tapi..bloggold.goldblog.com tu tak ada..betul ke ni...

ammar said...

kalau blogspot lingkup byk lagi medium lagi utk berbloggin seperti wordpress atau pon klu nk masuk semipro amek joola ke..
bru gempak sket..

ijad said...

ammar...bersemangat waja blogging ya...

duniajam said...

susah gak nak jawab. Kalau google rugi/bankrup, tamatlah riwayat blog kita. Huhuhu...

Nak buka blog baru, guna server lain, mungkin dah tak buat pasal dah banyak masa terbuang nak buat sesuatu blog. Tambah2 kalau artikel dah beratus-ratus

ijad said...

duniajam....sebelum kena tutup ...kita di beri masa untuk save file atau transfer ke host baru...