Saturday, July 4, 2009

12.update

mula-mula dapat blog..bukan main sukanya..kalau boleh tiap-tiap hari nak update..nak letak counter,letak clock,upload photo dan bermacam-macam lagi..tetapi bila dah masuk 2 dan 3 bulan...update dah berkurang dan tak tetap..seminggu sekali kemudian 2 minggu sekali..berbagai alasan di beri...tak sedap badan,laptop rosak,komputer sedang servis,tiada idea,dapat lanjutkan pelajaran dll...ada juga constant blogger..tiap-tiap hari update..kalau 3 tahun..3 tahun lah..barangkali blogging dah sebati dengannya..

14 comments:

Shabania said...

saya update blog saya bila ade kelapangan sahaja.

HafizaH said...

no komen la..ngan busy skrg..hee...(bkn alasan ye ..tp penjelasan)haha

me c i ka d a said...

jgn cmtu.. kene rajin2 update..
(pdhal aku pn sme..huhu) istiqomah ye

ijad said...

shabania...ya lah....tiada orang boleh paksa kita update kan...

ijad said...

hafizah...update pun perlukan masa kan...nak hidupkan komputer...nak sambungkan line....lepas tu nak sambungkan blog kita...lepas tu nak tenguk apa apa yang berubah dalam blog...lepas tu nak fikir apa nak update...sekurangnya memakan masa 10 minit kan....10 minit tu amat berharga bagi orang bz spt awak kan...

ijad said...

mecikada.....ianya bergantung pada seseorang...mungkin dia perlukan masa untuk merehatkan diri dari dunia blog..mungkin juga dia merasakan bukanlah mesti updatekan blog...mungkin semamangnya dia menghadapi masalah yang tak bisa update kan blognya..pendek kata...masing masing punya blog dan mereka berhak nak update ke ...tak nak update ke...kan...kalau boleh istiqomah lah...

SuHaNa sHaRiF's Life.... said...

saya update ikut mood n idea... kalau ada idea, banyak la menda nak cakap... kalau tak terbiar jer la blog saya, hehe

CB aka Cik Sri said...

mula2 mmg excited update blog.baru buat lah katakan..tp klu dh lama..mcm tak reti dh nak update..sy update pown biasanya nk crita apa yg terbuku dlm hati kt blog..

Jiejah said...

yeah yeah...sy sgt setuju dgn pendapat kamu!! sy dulu pun begitiew..hari2 mesti mau hapdet...tp lelama hari2 mau skip hapdet ahakz..ini bermakna sy blm layak di panggil blogger yg tegar heeee...

ijad said...

suhana...kalau terbiar nanti bersawang pula penuh dengan labah labah..

ijad said...

cb.....suka pendam perasaan lah ni...

ijad said...

jiejah....kena bertanya pada diri sendiri .apakah motif kita berblog...adakah sekadar suka-suka...sebagai diari...sebagai peniaga...kalau sebagai sekadar suka suka tu....update dan tak update sama je lah...maklum lah suka suka jer..

HafizaH said...

ye btol..sgt stuju ngan awk..hee:D

ijad said...

hafizah....setuju yang mana tu....