Tuesday, July 7, 2009

14.kamera

sekeping gambar boleh citer lebih dari 1000 patah perkataan.photo yang cantik akan menjadikan blog kita lebih berseri-seri lagi...untuk mendapatkan photo yang menarik ..kita perlukan kamera yang baik..kalau guna handset/handphone ianya berkuasa lebih kurang 2-5 megapixel sahaja...kalau guna mini kamera digital ianya lebih baik 7-12 megapixel.kalau guna jenis yang bershutter tu...lebih cantik ..boleh zoom tupai atas pokok dan gambarnya nanti jelas.kena tahu teknik snap picture antaranya eye level shot,high angle,low angle,night photo,reflection,close up,candid,fast,pandai berposing dll

12 comments:

CikLieYzaOnline said...

betul3...setuju tu...
walaupun saya sndri xde kamera..haha

ijad said...

ciklieyza....boleh juga guna kamera handset..

Jiejah said...

yerrr...nak nak kalo dpt camera jenis cam nikon DSLR nyer..mmg cunnnnnn...aiseh

ijad said...

jiejah...nak jadi juru foto pula agaknya...

me c i ka d a said...

klu de minat, korbankan duit dan mase utk wat keje2 bfaedah tu..hehe

ijad said...

mecikada...minat tu pendorong utama dalam kejar impian..

Putra said...

Salam.. ijad, pe cite? lama tak singgah blog ni, sb busy.. tk sempat nk on9..

eyena said...

ahaii i pon minat gak bergambo tau..chewah. ni yg nak belajar bab2 cmera ni..ngee macih coz comment di blog sye..ngeee ok

ijad said...

putra...w'slam...citer tentang kamera..agaknya 6 bulan dan awak tak online kan...

ijad said...

eyena...eye level shot tu...ambil gambar secara meniarap..spt ambil gambar anak kucing..

Aspalela said...

saya skrg sdg meng'usha' kamera digital...belek2 harga around 300++...mmm...mbe sikit hari lagi dpt la saya memilikinya. Boring plk snap gambar pakai HP, kecit je..

ijad said...

aspalela....Rm300 ..camera digital 8 megapixel jenis nicon termasuk bateri,charger dan memory 1 gigabyte