Thursday, July 30, 2009

22.setting

dalam blog banyak perkara boleh setting...kalau tak nak bagi orang komen..boleh hide kan dia...kalau nak tapis komen...set pada moderate...kalau nak sembunyikan blog kita pada profile pun boleh...kalau nak orang tertentu je join blog kita pun boleh...kalu entry kita pendek-pendek kita boleh set pada 50 post pada main page ,biasa 7 post sahaja kan...yang blog list begitu ramai tu sampai 100 blog tu boleh di setkan 5 atau pun 10 blog di show kan..kalau tidak memanjang je dari atas hingga bawah macam gerabak keretapi....pada profile pun ada tunjuk blog kita follow kan..kalau beratus kita follow maka panjang lah ia sampai ke bawah...itu pun boleh di hide kan...seolah-olah kita tak follow mana mana blog...

12 comments:

Jiejah said...

owh bleh ek hide kat status blog sapa kite follow?? huhuhu ai baru tau la..sbb x penah mik tau..tgk la bile ada masa ai try kaji selidik lg pasal setting2 nih hikS!

~~@L0nG W@niE~~ said...

erk..aja la part nk "hide kan blog2 yg kite folo tuh.." along nye berjela sgt la pok cik...

HafizaH said...

serius x reti...hee..aja kn cmne kalu org ssh nk komen 2..bukan x nk bg org komen..tp x reti nk setting..hehe

ijad said...

jiejah...kalau kita hide kan...nanti tak membantu promosikan blog yang kita follow tu...

ijad said...

along... pada profile...klik edit profile ...buangkan tick pada show sites i follow

ijad said...

hafizah....saya kurang pasti samada saya je susah nak komen dalam blog tu atau orang lain pun susah...cuba hide kan word verification...klik customize...klik setting...klik comments...tick no pada show word verification

NuR HIdAYah said...

salam..
best kan klu tau semua benda pasal setting kat blog...skrg tgh blaja sendiri...huhuhuhu... tu yang tak reti2 nak setting blog sendiri..

ijad said...

nurhidayah...w'slam...kalau dah pandai nanti boleh lah ajar saya ya..

Kojack de Alloohaa said...

apa lg..bleh la wat tutorial..hehe

ijad said...

kojack...apa apa pun boleh...

~~@L0nG W@niE~~ said...

ijad....mekasih yer....mekasih sgt2x..

ijad said...

along ....dah setting ke...