Sunday, July 5, 2009

13.html

html? ada yang tak tahu...ada yang skit tahu...ada yang tersangat tahu..sebagai blogger kita kena lah tahu sedikit asas html...html di gunakan semasa kita buat post...gunanya spt buat link..cuba klik>>>yahoo ..terdapat juga post post yang tiada perenggan.Ini menyulitkan visitor untuk membaca..bila-bila lagi berjela jela cerita kita ..untuk itu kita boleh gunakan br..letakkan <> di dalam br tu..maka jadi lah perenggan.

Kita boleh juga modify blog kita dengan melebarkan,tukar background dll...kalau ada masa tu..belajarlah html ya...

10 comments:

Ika in D HoUse said...

Hi..siapa ni?

ijad said...

ika ....kawan baru..

nur'ain said...

hai kawan baru ;)

Shabania said...

tak reti la nak komen ape pasal html coz bukan faham sgt pun.. hihi

ijad said...

nur'ain...cepat belajar ya..

ijad said...

shabania...html ni senang je agaknya...rasanya senang belajar...

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

salam, bagus menggesa orang lain utk belajar. saya pun tak berapa faham HTML ini.insyaAllah akan belajar nt,syukran..

farhana said...

saya pun nk blajar....huhu...
insyaallah kalo rajin...hehehehe

ijad said...

tg abd ghafar...w'slam...kalau kita memahami html..ianya akan memudah kan kita memahami blog..

ijad said...

farhana....cara paling berkesan untuk belajar html..cari lah buku mengenai html ya...