Monday, July 20, 2009

20.poll

salah satu cara untuk tahu blog kita menarik atau tidak...gunakan poll.caranya klik layout..klik add a gadget dan klik poll.kita boleh set undian mungkin 100 hari..soalannya boleh berbunyi begini...apa pendapat anda tentang blog saya...a-menarik b-tidak menarik c-no komen....andaikata selama 100 hari tu..tiada satu pun visitor undi...bagaimana...atau dalam 100 hari tu..10 visitor undi menyatakan blog kita tak menarik...bagaimana..poll juga boleh buat iq test,survey spt buah-buahan mana paling anda minati...manggis,rambutan,tembikai dll..kalauramai visitor pilih tembikai...boleh lah kita berniaga tembikai...ini contoh je..

4 comments:

Jiejah said...

sy la umat yg paling malas wat poll hehehehe

Shabania said...

saya pun sama dgn jiejah. malas nak buat poll....

ijad said...

jiejah...dengan ada nya poll...boleh menambahkan aktiviti blog kita....cubalah soalan iq test ke..

ijad said...

shabania...cubalah satu poll kat blog spt....1+1X0=?? a.0 b.1 c.no komen setting untuk 366 hari...ok..