Wednesday, July 1, 2009

10.follower

semakin ramai followers dalam blog ..bermakna blog tu mulai popular dan ada daya tarikan tersendiri....benarkah begitu...dan bagaimana caranya untuk meramaikan follower..mungkin ada tips-tips untuk berkongsi bersama ya..

18 comments:

Jiejah said...

cth blog kamu! tetiber bilangan follower semakin bertambah..ini bermakna kamu sudah semakin popular??? or mereka gemar dgn entry kamu yg simple ringkas & logik..bkn spt cerpen or fairy tale..hekS!

ijad said...

jiejah....banyak sebab blog tu ramai follower...malah blog bercirikan cerpen pun ramai juga followernya kan...blog bercirikan makanan pun ramai follower..dan sebagainya....mungkin blogger itu ada rahsianya tersendiri untuk memikat visitor menjadi followernya...

ammar said...

semakin ramai follower x semestinya semakin popular.. seperti rakan saya, die mempunyai ramai follower kerana die memakse segala rakannya yg ade blog su[aya menjadi follower..
jhtkan?

ijad said...

ammar...ada juga macam tu ya...tak sangka..

omar said...

bgs blog nie.bnyk yng bleh bljr.st bru lgi

ijad said...

omar...kalau ada masa...join lagi ke sini ya...

NuR HIdAYah said...

salam....

Mesti ade something yg menarik klu blog tu byk followwer kan?

ijad said...

nurhidayah..w'salam...ada juga blog yang menarik tapi kurang follower ,ada juga blog kurang menarik tapi ramai follower...mengapa terjadi begitu ya...

NuR HIdAYah said...

erm..... tah lah.... tp roomate saya, dea memang suka follow blog orang lain, siap dapat hadiah lagi dari owner blog tu.... tu mungkin salah satu cara owner blog menghargai follower diorg...

ijad said...

nurhidayah....salah satu nak dapat kan follower ..kita jadi follower blog orang lain...dan mungkin owner blog tu akan menjadi follower kita pula...

NuR said...

salam singgah

menarik blog ni....
lain dr blog yg penah sy singgah

ijad said...

nur...w'slam..saya ni suka cari kelainan skit..mencabar lah skit...

wkhwm said...

oo yeke.. tp blog saya ramai follower, ramai customer aje.. hehe

ijad said...

wkhwn.....macam mana boleh ramai follower tu...

~TeehA~ said...

thanks being my follower... salam ukhwah..

ijad said...

teeha....masing masing....kumpulkan follower...

khairina razif said...

assalamualaikum... ijad sy nk mintak pandangan leh?mcm blog sy bayak hasil karya...mcm painting and lagu more to unsur seni..huu sy x tau mcm mane nk menarik viewrs jd followers ..n sy suke sharing photoshop tutorials and ape yg sy belajar...mcm mane ekk >.<

mohammad said...

khairina...kalau nak ramai follower tu...banyakkan masa ziarah blog orang dan jadi follower mereka..