Thursday, July 9, 2009

15.chatting

kebanyakan blog ada chat box.mereka suka chatting...bertanya khabar...ucapan salam ziarah...visitor perlu isikan nick dan webside name...jadi owner blog akan dapat kesan dengan klik aje nick tersebut dan dapat memasuki blog tersebut....jadi mudah lah kita promosi blog kita kan...visitor lebih suka berchatting dari komen di post....mungkin sebab tak perlukan sebarang pendapat...ada chat box yang secara online dan tidak....

10 comments:

Jiejah said...

Me?? Motif ai letak chat box kat my blog adalah tuk bersembang2 ngan rakan2 ai konon nye la kan tp nan ado masa plak..timing depa online tak sama ngan my timing ehekZ! And ada gak org lain yg x dikenali dtg singgah guna kan chatbox tuk promote website masing2..kalo website dia bagus ai akan tepek link dia di my blog..kalo yg x senonoh banned terus ngeee...

ijad said...

jiejah...dah berapa orang kena ban tu...mungkin jiejah ni ada pengalaman jadi op kat mirc kot...server apa..dalnet,webnet..channel apa ..

Shabania said...

blog saya tak de chat box pun.. he he..

sembang kat bahagian comment jer.. hi hi

ijad said...

shabania...kalau ada orang nak bertanya khabar..takkan kat comment kot...nanti tak releven dengan post tu..kan...mungkin belum letakkan chat box ...

Jiejah said...

wah wah wah...kamu ni sgt2 genius..byk pengalaman la ni ek...yer dulu zaman muder rumaja ai penah terjebak ngan donia mirc mcm2 server ai join tak teringat la..webnet dalnet sume ai redah jerk hehe

ijad said...

jiejah...ramai chatter dari mirc berpindah ke blog..

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa..

ijad said...

fdausamad...macam macam ya....

al-Balingi said...

Salam,

Aku prefer comment rather than chatbox...masing la kan

ijad said...

al-balingi...w'slam...mungkin anda suka berfikir...