Sunday, July 26, 2009

21.minat

minat seseorang berbeza antara satu sama lain...minat juga turut mempengaruhi tema dalam satu blog...kalau orang tu minat politik..blog juga berunsurkan politik..sokong tu....bangkang ini...kalau orang tu berminat berniaga..blog nya turut berkisar niaga spt jual keropok,kerepek dll...kalau berminat memasak..blog dia juga berkisar pada tumbuk lada sampai lumat,potong bawang nipis-nipis..panaskan minyak dll..tapi kebanyakannya minat tulis diari..spt bangun pagi kul 6 pagi...pukul 7 gosok gigi...sarapan kul 8 pagi...makan nasi lemak,kopi 0...9 malam tenguk tv...11 malam dengar radio..dll...ada juga blog yang bercampur-campur spt rojak...semua benda di masukkannya..

20 comments:

~~@L0nG W@niE~~ said...

huhu...along kategori rojak la kot..hik hik hik

eyena said...

haha rojak pon rojak laa, ngeee

fa said...

terpulang pd tiap individu..kite negare demokrasi..bebeas bersuara asal jgnla tll sentuh al sensitif..yg pentg..blog ialah tmpat utk luahan idea,pendpt atau ape sj yg pemiliknye nk..n depends pd name blognye jgk..cam blog ijad ni..xkan tetbe nnk cite ttg masak kan..hehe~
Neway..fa xpndai pun wat potret..ebat ngt dah 2..lukis yg simple2 je..huhu..

ijad said...

along....agak sukar untuk kita fokus kan sesuatu dalam blog kita kan...rojak lah...

ijad said...

eyana...agaknya awak ni suka makan rojak kot...

ijad said...

fa......kalau banyak benda nak masuk kan dalam blog kita...gunakan label kan..

NuR HIdAYah said...

SALAM....
selalunya klu seseorg menulis... ikut mood gak... tu yang selalunya rojak... masa tgh geram... ceta pasal marah... masa tgh sibuk berpolitik... ceta pasal politik... klu baru pas melancung.. ceta pasal masa makan angin... btl tak?

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam singgah dari yanie

=)

ijad said...

nurhidayah....betul tu....citer makan angin kan....lepas tu citer politik lak...

ijad said...

yanie....w'slam...ajak lah kawan sekali join blog ni ya...

mar said...

oh.Rasanya blog saya rojak! Tpkan..mcm mane Ijad jumpe blog saya hari tu?

ijad said...

mar..saya tak berapa ingat ...mungkin follow blog-blog

Jiejah said...

ya ya ya ai ngaku blog ai mmg versi rojak okeh!! miahahahaha....

ijad said...

jiejah...rojak tu biasalah...

HafizaH said...

kalu variaty lg best kot;-)

Shabania said...

basically, blog saya berkisarkan kisah peribadi yang tak terlalu peribadi.. boleh tak saya jawab gitu?? hihi

ijad said...

hafizah....variaty pun bagus juga...tapi ianya tidak menampakkan kepakaran dalam bidang tertentu...kalau blog dia fokuskan dlm memasak maka...penuh lah resipi dan tips tips yang banyak...

ijad said...

shabania...boleh....tapi nanti susah lah nak dapatkan award...

Shabania said...

ijad, "Award" bukanlah matlamat saya..

ijad said...

shabania.....keikhlasan penting kan..